Thursday, May 10, 2012

Tips terbaek dari ladang!

Harini aku nak share kat korang petua nak cantikkan kulit tanpa mengeluarkan kos yang tinggi. Nak tahu camne? Ok, mule-2 sediakan 2 atau 3 helai daun jambu, beras dalam 1 sudu, sebiji telur lepas tu campurkan semua bahan. Tapi beras dan daun jambu 2 tumbuk dulu sebelum campurkan semua bahan tadi. And then sapu kat muke sampai dye kering, lepas da kering cuci lah muke 2 balik. Jangan keluar camtu je plak. hehe. Mesti lepas dah buat rasa laen je muke, kalau nak nampak hasil kene lah rajin buat ye. Macam seminggu 2 atau 3 kali ke. Insyaallah jerawat, muke berminyak dan parut hilang dan kulit kite pun akan rasa makin cerah. So, tak payah nak kelurakan duit dan laburkan pada produk yang sia-2 je kan. Dengan cara tradisional ne kite dapat gak jimatkan kos dan yang penting tak bahaya macam produk-2 yang dijual maybe ade bahan kimia yang bahaya yang mungkin kite sendiri tak tahu. kannn. Ok. selamat mencuba. 



         Cantikkan? Kak heliza pun gune petua ne tau. Ok. itu tipu je. =.=



0 bebelan:

Post a Comment

Hak Milik Cik Cyda Ramli