Tuesday, May 8, 2012

Tanda - tanda si dia bermain kayu tiga

                                                                Stolen From En. Google 



Hye! salam satu malaysia. Berbalik pada topik yang di atas tu. Tanda -    tanda mengetahui si dia bermain kayu tiga di belakang anda. Kat sini aku nak share sikit lah tentang tanda-2 awal kite nak tahu teman kite ne bermain kayu tiga. Yang ne bukan cilok tau ne semua dari minda dan akal aku sendiri and of course laa dari pengalaman aku bercinta dengan player. Memang rubish laa kan. haha. Jom kite kaji satu persatu.


1. Kurang menghabiskan masa bersama kamu

Hurm. dye jarang bagi mase untuk kamu. kadang tu ada je alasan bila kamu ajak keluar, perut sakit lah, takde mood nak keluar lah. Takpun paling teruk die hilang terus macam tu je. Kalau dulu kamu tak payah nak sibuk-2 ajak keluar date die yang beria-2 kalau boleh tiap hari tiap minggu nak tengok muke kamu je tapi sekarang ada je alasan. Seribu satu alasan kata orang.

2.Kurang ber'sms atau call kamu 

Dulu waktu tengah-2 mekar mewangi selalu je sms kalau tak pun die akan call. Dalam satu hari tu mesti die nak dengar suara kamu, kate die kalau tak dengar satu hari boleh hilang semangat (konon laa kann). Sms  tak lepas pun satu minit. Kalau kamu lambat reply die mesti call kamu, then tanya kenapa lambat sebab tak nak kamu layan orang laen. (Means kamu sms dgn orang laen). Tapi sekarang semua dah takde makne sms ke tak call ke tak die buat tak kesah je. Kadang tu bile kamu tanya kenapa tak sms, jawapan dye ringkas dan senang je. Ops. sorry laa, saye terlupe. kann. (sebab saya sibuk sms dgn perempuan/lelaki lain. kann senang kalau terus terangkan. )

3. Kurang ambil berat tentang kamu

Kata orang kalau kita sayangkan seseorang tu mesti kite nak ambil berat tentang die kan. Mana die pergi. apa die buat kalau boleh kamu mesti nak ambil tahu. Yela, hati dah sayang bagi kamu semua tu sangat penting. Dulu die selalu je ambil berat tentang kamu setiap waktu die tanya tentang diri kamu. Yang paling penting tentang kesihatan kamu. Tiap waktu mesti kene makan, sebab taknak kamu jatuh sakit. Then, bile kamu di timpa susah pasti die orang pertama yang hulurkan bantuan. Tapi sekarang bile kamu share masalah kamu dengan die. Jawapan die orang laen pun ade masalah jugak cube belajar berdikari, jangan lah nak bergantung je. Kalau tak pun die akan cakap masalah apa? Kuatkan hati tu, takpe la ade kje sikit, nanti saya text awak balik. Tapi haram satu hari senyap  macam tu je.

4.Terlupa hari penting kamu

Yang ne paling ketara laa. Sampai hari penting dalam hidup kamu pun die lupa. Contohnya harini hari jadi kamu dan die terlupa, alasan banyak kerja. Paling teruk bile die terlupa Annivesarry kamu berdua. Dari sini dah tahu ada yang di belakang kamu yang buatkan die leka dan terlupa kan kamu. Sebab orang yang benar menyayangi kite takkan pernah sekali pun lupe hari istemewa untuk kite.

5.Jarang ucapkan sayang pada kamu

Kata orang kalau kita sayangkan seseorang tu kite mesti luahkan pada die. Kalau dulu hampir setiap hari hantar sms pada kamu, love you sayang. Dah jadi kebiasaan die sebelum mulakan hari die atau pun sebelum tido, tapi berbeza dengan sekarang kamu da jarang sangat dengar kadang tu bile die ucapkan dah tak seihklas dulu. Yela takat nak jaga hati kite je.

6.Mule menjauhkan diri 

Bagi aku yang ne paling ketara bila seseorang tu ada yang lain, die akan ambil langkah perlahan - lahan pergi dari hidup kamu. Mule-2 die akan hilangkan diri selama berhari-2.  Kekadang tu sampai berminggu-2 kamu tunggu je macam tunggu buah tak jatuh-2. Memang perit la kan, lepas die cari kamu die mungkin bagi alasan yang tak masuk dek akal bile kamu bertanya.


So yang ne semua dari pengalaman aku sendiri lah, apa yang aku tahu aku share kat korang semua. Memang ayat tunggang terbalik. ayat sendiri laa katakan. haha. Tapi tak semuanya betul kan aku cakap juz atas pengalaman aku je, saje nak bazir masa hari ni pos kat sini. Tapi nasihat aku apa pun jangan laa maen tuduh je ye. Periksa dulu yang penting berserah, macam aku dulu aku tak syak apa - 2 last-2 bukti depan mata sendiri. So, aku bersyukur la sebab aku diberi petunjuk sebelum aku melangkah lebih jauh dengan orang macam tu. Tapi tu bukan orang tu rubish laa.  haha. Sekian, semua. Astavilasta bebey!



0 bebelan:

Post a Comment

Hak Milik Cik Cyda Ramli