Thursday, November 3, 2011

Impian yg mungkin tercapai atau sekadar angan-2



 Erm sebut pasal impian ne, semua mesti ada impiankan juz tercapai dengan tak je kan. Same like me, tapi apa yang aku impikan still lagi tak tercapai lah. Yela kata orang apa yang kita nak tak semestinya kita dapatkan, tapi usaha tu penting kata orang di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Betul ke ayat aku ne. ok. dah lupe. haha. cikgu B.M sila tampar saya. haha. 

=
=

Sebelum melalut lebih-2 lagi nak sharing sikit tentang impian aku a.k.a angan-2 aje tu. =.=
First, impian aku nak belajar maen gitar. aku memang sukakan muzik, aku suke menyanyi even suara aku macam, erm macam, macam siti haha. ok. itu tipu. 
Dari sekolah lagi tu lah impian aku tapi tak pernah kesampaian sampai lah umur aku da 22 tahun ne. 
Tapi aku tak pernah lupakan impian aku tu. Aku teringin nak memiliki sebilah? sebiji?  eh. sebuah?
gitar. ok, harap-2 tercapai sebelum aku ke alam rumah tangga. haha.

=
=

Selain gitar. aku teringin mempunyai perniagaan sendiri. Aku teringin sangat nak memiliki sebuah kedai kek!
ye, tu lah cita-2 aku. Aku teringin nak buka kedai kek dan belajar bermacam-2 kek yang sedap
yang semestinya halal, suci dan bersih. haha. Tapi tercapai atau tak itu semua atas usaha aku sendiri. =.=

=
=

Selain itu, impian aku nak jadi kaya. haha. ok. tu bukan impian tapi berangan je lebih minah senget ne.
haha. Tapi tak salah berangan asalkan aku tak kacau orang dan aku tak taksub ok. haha.

=
=

Then, aku teringin nak ada sebuah kereta atas titik peluh aku sendiri, aku tak suka mewah atas duit mak ayah aku. Aku teringin nak ada kereta dari duit aku sendiri. 
Why not, kalau usaha lebih mesti tercapai. rite?

=
=

Aku teringin nak anta mak ayah aku pergi haji. Yang ne antara impian aku. 
Gune duit sendiri untuk anta dieorang menunaikan fardhu haji.
Harap akan tercapai. Insyaallah. :)

=
=

Lastly, aku nak jadi isteri yang solehah dan baek untuk tulang rusuk aku. haha. ok, ne impian ke aku dah gatal nak kawen ne? haha. Tapi ne betul, bagi aku bila dah kawen apa pun yang kita buat semua untuk suami.
Dan bila dah kawen Allah menjadi pedoman kita. Masa tu lah kita nak beramal soleh. :)
Bagi aku bila dah kawen ne, macam-2 kene jage aurat, pergaulan, mulut dan macam-2 lagi lah.
Bukan gatal nak kawen tapi itu lah impian a.k.a angan-2. haha. 

=
=

Maybe tu je lah impian aku. maybe? haha. Agak mengarut tak? Tapi itu adat lah setiap manusia ada cita-2, impian. Aku ne memang suke berangan ada aje hal yang aku angan kan thats normal,
Kita hidup hanya sekali so manfaatkan sebaek mungkin yang boleh. Sekian. :)



  

0 bebelan:

Post a Comment

Hak Milik Cik Cyda Ramli