Sunday, November 20, 2011

Oh Harimau Malaya

Stolen from google, kalau nak amek depan-2 mimpi je lah kan. 

Malam dah semakin malam pun (mencarut semata-2) tapi mata ne macam biasa lah payah je nak lelap even siang tadi dah penat buang masa. Harini aku menyibuk kan diri dengan menghadiri temuduga terbuka kat bangunan persekutuan Ayer Keroh( ayer dye tak pernah jernih. ok.). Ramai boleh tahan dan tetapi... tempatnya tak strategik, sempit lorh. Then peluang kerja pun tak banyak boleh kira dengan jari company-2 yang join. Aku punya lah harap nak cari keje tapi hampeh je. Dah stop bla-2.
 Ok, aku nak story pasal bola tadi aku memang terlambat tengok. Balik dah petang bola pulak start pukul 5, aish tapi masih sempat lagi tengok dan seperti yang aku jangka kan Malaysia menang. haha. Alhamdulillah, tapi aku tahu indonesia masih lagi tak puas hati sebab Malaysia menang kelmarin kan. Relax lah takkan pasal bola nak bergado kot, matang lah sikit masyarakat-2 sekalian ye. Dont be childish lah. Apa pun cannot lah bila tengok malaysia lawan Indonesia kelmarin saket je, dah lah maen bola sepak macam maen ragbi then tgk lah tadi pun Myanmar lebih kurang je siap nak bertekak kat padang. Macam-2 ragam lah manusia ne pasal bola semua nak bergado je. Tapi apa pun Malaysia dah menang pun. Makan besar lah. Then aku salute lah Malaysia Original anak jati takde pemain import. Terbaek lah Harimau Malaya. I like 99 percent( wah tak ihklas ke?). Tapi kenapa lah kan peminat yang over-2 gedik. Emosi terlebih je siap nak ugut-2 pemain malaysia then paling sakit hati jurulatih tak dapat masuk padang mentang-2 tuan rumahkan. Tapi its ok lah harimau malaya even apa pun korang tetap menang. Aku tetap sokong dari dulu lagi, pemain Malaysia dah tunjuk kan kemantapan dorang Tapi Malaysia jangan cepat rasa bangga ye lepas ne ada game lagi. Teruskan usaha, rakyat Malaysia sentiasa sokong korang lah. Nak-2 tengok dekat fb je berapa ramai yang post pasal bola, aku baca aku yang pening macam-2 kata semangat so, keep it up. Tapi itu lah masyarakat Malaysia kalau menang wah. puji tinggi sampai nak cecah langit kalau kalah keji macam dye sorang pandai maen bola. haha. Sorry to say tapi memang selalu terjadi. Kan senang bila kalah pikir menang kalah adat permainan asal kan dorang dah usaha. Ha, macam tu baru lah fair takkan time menang je kite beria-2 kan. Ok sila berhenti ceramah. aku dah rasa mengantuk harap tido lah aku dengan lena ye. Dekat luar pun dah raining-2 (rosakkan bahasa keje aku) Lastly, majulah sukan untuk negara ye, kalau tak maju sila lah maju-2 kan. bubye.

0 bebelan:

Post a Comment

Hak Milik Cik Cyda Ramli