Monday, November 14, 2011

Abuya


Semalam aku menghabiskan masa satu hari bersama en. kekaseh, aduhai even dah keluar semalam aku tetap rindukan dia lah. hehe. Ok,lupekan teruskan cerita, Bila tengok wayang semuanya yang tak menarik minat, last-2 kami pilih cerita Abuya dalam keterpaksaan. hehe. So, kami pun beli lah tiket yang aku tak tahan pekerja dia boleh tanya dah cukup 18 ke? Yela, cerita abuya ne kan untuk 18 tahun ke atas. Agak terkejut lah aku dengar tapi rasa panas telinga pulak nak-2 en. kekaseh. hehe. Last-2 jawapan en. kekaseh "takde lah tak cukup lagi kami baru 17", aku bantai ketawa. Pekerja kat situ memang muke bengang lah, memang kami nampak macam budak sekolah bile berdua sebab perangai masing-2 macam bebudak bila jumpa tu masing-2 macam gayat. hee. nampak macam kami tak matang tapi kami da cukup umur lah. Memang bentuk fizikal nampak kecik tapi kami da dewase lah. Da cukup umur nak mengundi pun. Ke nak kami letak kat dahi kami da besar! Aku tahu bila umum tengok kiteorang dorang anggap kami masih belasan tahun sebab terkadang aku terbiasa dengar alar budak sekolah alar baru abis sekolah. Korokmu lah! Ok, sekarang cerita tentang abuya, Sumpahlah aku tak pernah tengok wayang yang dalam panggung dia kurang dari sepuluh orang, semalam aku memang terkejut gile. da terkejut gile pulak. Erm, termasuk kami hanya 8 orang je dalam panggung tu. 

Then cerita nya halamak, tak seronok langsung and kekadang tu ada yang tak kene jalan ceritanya senang kata merepeklah. Sorry to say lah pada pengarah dia tak patut ada cerita macam tu endingnya siap ada sambungan. ok, aku pun tak nak tengok sambungan nya sangat mengarut. Ok, sorry sebab mengkritik filem ne. ampun-2 tapi ne dari apa yang aku tengok lah sebab dalam wayang tu semuanya tak puas hati dengan cerita tu.  

=
=
=

Lepas tengok wayang tu kami berjalan sampai tak boleh nak jalan lah. Tapi sepanjang
kami jejalan tu ramai couple yang bergado, kami pun pelik. 
Semuanya bergado, jalan depan sikit bergadoh lepas tu jumpa lagi bergadoh lagi.
Adush, kenapa lah semalam ye sangat pelik, ada yang awek mara pakwe dye ade yang 
pakwe mara awek dye. Agaknya semalam hari bergado seduia kot, and masing-2 mood tak ok.
Tapi gado-2 ne kekadang eratkan lagi kaseh sayang tu tapi kalo gado-2 makin benci
tu memang payah nak rawat.
So, kalau sayang jangan ada benci ye. kalau ada buang jejauh ye. peace.





0 bebelan:

Post a Comment

Hak Milik Cik Cyda Ramli