Thursday, November 10, 2011

11.11.11

Apa yang ada pada 11.11.11, kenapa tarikh ne sentiasa menjadi istimewa dan pilihan untuk tarikh penting seseorang ye?  Maybe pada aku lah tarikh senang ingat kot. hee. Yela ramai yang berebut nak nikah nak bertunang pada tarikh ne, ada yang dah buat perjanjian dengan doktor nak beranak pada tarikh ne. Mak ai, tapi bila di telek-2 balik 11.11.11 adalah tarikh istemewa kerana tiada nombor lain yang ada dan nombornye sume sama je kan unik dan nampak menarik sebab tersusun cantik je.
Tapi pada pandangan barat hari tersebut adalah hari kemusnahan bumi dalam erti kata kiamat. Bagi aku itu hanyalah sekadar pandangan, dan tiada siapa pun yang mengetahui bila tibanya hari kiamat, di dalam Al-quran pun telah termaktub istilah tu. Kiamat pasti datang tapi itu adalah rahsia Allah tiada siapa yang mengetahui nya tapi kat dunia ne bermacam-2 ajaran serta amalan tapi bagi kita orang islam hanya Allah yang patut kita percaya dan Al-quran disediakan untuk dijadiakn pedoman hidup kita. So, pada yang menikah dan bertunang pada esok hari, selamat bertunang dan selamat menikah ye, Dan pada yang melahirkan anak pada esok hari tahniah ye. Apa-2 pun have a nice day esok hari ye, bagi aku yang special sok adalah kerana ia jatuh pada hari jumaat, penghulu segala hari tingkatkan iman dan tingkatkan amal ibadah kita, Insyaallah. Sekian, Tata.



2 bebelan:

Hak Milik Cik Cyda Ramli